Budujemy Dom
Stan surowy / Ściany i stropy / ABC

Jak pielęgnować świeży strop?

Świeżo ułożoną mieszankę betonową trzeba chronić przed zbyt szybkim wysychaniem i systematycznie polewać wodą. W upalne dni powierzchnię stropu warto przykryć folią, co zapobiegnie intensywnemu parowaniu wody. Na strop można wejść najwcześniej po 24 godzinach, ale lepiej poczekać 2-3 dni, a murowanie ścian rozpocząć nie wcześniej niż po tygodniu.

Redakcja BD

 

aktualizacja: 2010-12-06

Dodaj komentarz

Zadaj pytanie naszemu ekspertowi
 
Coraz więcej projektantów oraz inwestorów wybiera strop VECTOR
Coraz więcej projektantów oraz inwestorów wybiera strop VECTOR Strop to jeden z najważniejszych elementów konstrukcyjnych budynku. Odpowiedni jego wybór zapewnia przede wszystkim bezpieczeństwo i późniejszy ...
Nowy dział Kalkulatory na stronie Leca.pl
Nowy dział Kalkulatory na stronie Leca.pl Na stronie leca.pl w zakładce "Dla projektanta" uruchomiony został nowy dział Kalkulatory. Zawiera bezpłatne, profesjonalne narzędzia multimedialne ...
Granville, Milton i Hastings - nowe cegły w ofercie Röben
Granville, Milton i Hastings - nowe cegły w ofercie Röben Oferta materiałów ceramicznych Röben stale się powiększa. Do grupy cegieł klinkierowych produkowanych w Środzie Śląskiej dołączyły ...
Najbardziej znane marki
Materiały ścienne - ranking rozpoznawalności firm i produktów
Klub Budujących Dom


Wypełniaj ankiety i zbieraj punkty
na bezpłatną prenumeratę
i inne nagrody

  • Polecamy również
    Czas na Wnętrze Vademecum Domu Energooszczędnego ABC Budowania Dom Polski Wnętrza Twój Dom Twój Styl
Wydanie tabletowe
Budujemy Dom
Mamy dla Ciebie prezent!
Zapisz się do bezpłatnego newslettera BudujemyDom.pl i pobierz GRATIS elektroniczne wydanie miesięcznika "Budujemy Dom".
W każdy czwartek otrzymasz darmowy
poradnik budowlany, a w nim:
  • aktualności z rynku budownictwa jednorodzinnego,
  • porady budowlane,
  • najciekawsze tematy z forum.budujemydom.pl,
  • zapowiedź raportu miesiąca dostępnego w serwisie
    w pełnej wersji.

Czas na wnętrze