Tymczasem ergonomia wnętrza kuchennego to coś więcej. O ergonomii i funkcjonalności w kuchni powinniśmy myśleć w kontekście wszystkich przedmiotów i urządzeń, które mogą być dostosowane do użytkowników, tak by zapewnić im jak największy komfort. Dotyczy to między innymi akcesoriów meblowych, które jak pokazuje praktyka, odpowiednio zastosowane mogą znacząco usprawnić przygotowywanie posiłków i sprzątanie. Jak?
Odpowiednie systemy wysuwne - cargo, cornery i szuflady pozwolą na lepsze wykorzystanie przestrzeni przechowywania, a jednocześnie - ułatwią dostęp do przedmiotów. Systemy organizacji wewnętrznej - relingi i wkłady, a także maty antypoślizgowe pomogą na dłużej zachować porządek wśród drobiazgów jak sztućce czy przyprawy. Systemy do segregacji odpadów usprawnią dzielenie śmieci na frakcje i przygotowanie ich do recyklingu.
Wszystko to przekłada się na jakość i czas pracy, a przez to - na nasz komfort. I to właśnie powinniśmy mieć na myśli, gdy mówimy "ergonomia".
Joanna Posadzy
Dyrektor Marketingu REJS
fot. otwierająca: Rejs
Zdaniem naszych Czytelników
podczytywacz
27 Feb 2023, 12:32
A jak na ten artykuł trafiłeś? Czego się spodziewałeś? Szukaj dalej... szczegółów, ważnych dla Ciebie...
Gość Paweł
23 Jul 2022, 12:22
Co to za artykuł? Parę ogólników, kilkanaście linijek i 1 zdjęcie? Żenada.